Wij zijn Casting het Oosten

Karine Roldaan en Elisabeth Hesemans studeerden beiden voor theaterdocent/theatermaker. Zij kennen elkaar van jongs af aan en volgden beiden hun passie voor het theatervak. Elisabeth kwam al snel na haar afstuderen in aanraking met de filmwereld en werkte jarenlang als castingdirector voor Elske’s Kast. Daarnaast coachte zij bijna alle jonge acteurs die ons land kent. Ook Karine vertrok naar Amsterdam en werkte voornamelijk als coach van jonge acteurs op filmsets. Het achter de schermen werken en ontdekken ván en werken mét (jong) talent heeft de voorkeur voor Elisabeth en Karine. Elisabeth ontwikkelde en regisseerde de kinderserie KABAM! en won daar vorig jaar een internationale Emmy Award mee!

Karine richtte een theaterschool op in Enschede: De Theatermakerij. Zij leidt al bijna 10 jaar deze fijne school. Samen werken Elisabeth en Karine ook aan een boek over het coachen van acteurs op filmsets. Ook zijn ze allebei bezig met nieuwe plannen voor series en films….En met casten natuurlijk!
Hopelijk zien we jullie eens in onze studio!

Op dit moment casten we verschillende film- en theaterprojecten. Houd onze social media kanalen in de gaten!

Sindskort is Wietse Stuiver werkzaam bij Casting Het Oosten en cast hij verschillende series en films. Wietse  is in 2023 afgestudeerd aan de toneelschool in Utrecht als acteur en theatermaker. Hij is veel actief in jeugdtheater, muziektheater en teksttoneel. Als acteur is Wietse te zien geweest bij onder andere Het Filiaal Theatermakers, Het Wilminktheater en De Vergeten Twentse Lente. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in het theater, in film en tv. Daarnaast geeft hij workshops, aan spelers van alle leeftijden, in onder andere tekstbehandeling en toneelvechten.

Nieuwe medewerkers worden onder leiding van Elisabeth en Karine wegwijs gemaakt in de wereld van het casten. Zo zullen vanaf september 2024  Verle Wijering, Wietse Stuiver en Nadieh Tigchelaar aan het castingteam worden toegevoegd.

Karine Roldaan

Karine Roldaan, artistiek leider en oprichtster van de Theatermakerij is in 2000 afgestudeerd aan ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten. Karine geeft sinds haar afstuderen les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Zij heeft veel (muziek)theaterproducties gemaakt en geregisseerd. Ook werkt zij sinds 2007 als dramacoach van jonge acteurs op filmsets. Films waar Karine onder andere aan meewerkte zijn: Oorlogswinter, Achtste groepers huilen niet, Meester Kikker, Oorlogsgeheimen, Storm, Engel, De Luizenmoeder.

Elisabeth Hesemans

Elisabeth studeerde aan de toneelacademie in Arnhem als dramadocent. Elisabeth werkt als castingdirector voor het kinder- en jongerencastingbureau Elskeskast. Haar eerste grote opdracht was de casting voor de bioscoopfilm LEPEL. Naast haar werk als castingdirector werkt ze ook al jaren als spelcoach op de filmset. Ze zorgt ervoor dat kinderen hun rol zo goed, naturel en geloofwaardig mogelijk spelen. Naast het coachen geeft ze ook speltrainingen & workshops in haar eigen studio in Amsterdam. Elisabeth is castingdirector en geeft workshops camera acteren bij de Theatermakerij. Ze won vorig jaar een Emmy Award voor haar kinderserie: KABAM!